Koning Filip ontvangt president Obama

Vorsten

04-06-2014 19:40:00

BRUSSEL – Koning Filip heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag verwelkomd in België. De vorst ontmoette het staatshoofd in het paleis in Brussel. Ook premier Elio di Rupo was daarbij aanwezig, zo is te zien op een foto die het Belgische koninklijk paleis twitterde.Obama neemt in de Belgische hoofdstad deel aan de top van de zeven meest geïndustrialiseerde landen, de G7. Op de Brusselse luchthaven werd de president in de regen opgewacht door enkele hooggeplaatste ambtenaren van Buitenlandse Zaken, weet persbureau Belga.

Na de daaropvolgende ontmoeting met koning Filip en Di Rupo vertrok Obama naar het Justus Lipsiusgebouw voor gesprekken met de Franse, Britse, Duitse, Japanse, Italiaanse en Canadese regeringsleiders. Ook ging hij om tafel met de Europese Raad en de Europese Commissie. De G7-top vervangt de G8-top die in het Russische Sotsji zou worden gehouden. Die bijeenkomst is geannuleerd nadat G8-land Rusland het Oekraïense schiereiland de Krim annexeerde.

Eerder op woensdag troffen Obama en de koning elkaar al in Warschau voor de festiviteiten ter ere van de 25e verjaardag van de (deels) vrije verkiezingen in Polen na de Tweede Wereldoorlog. Ook koningin Mathilde was daarbij aanwezig.

Meer Vorstenhuizen