Koning Filip ontvangt Rode Duivels

Vorsten

07-07-2014 17:33:00

BRUSSEL – Koning Filip heeft maandag bijzonder bezoek gekregen. Het Belgische voetbalelftal kwam langs nadat het afgelopen zaterdag in de kwartfinale door Argentinië werd uitgeschakeld op het WK voetbal in Brazilië. De koning en zijn vrouw koningin Mathilde hebben de spelers gefeliciteerd met hun prestatie.

De voetballers waren pas net geland op Belgische bodem toen ze met een bus naar het Koninklijk Paleis in Brussel werden gebracht. Volgens royalty-journalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad ontving de koning de Rode Duivels, zoals de Belgische voetballers ook wel worden genoemd, een voor een. Ook gingen de koning en de koningin met de voetballers op de foto in de tuin van het paleis.

Hoewel van tevoren was afgesproken dat de voetballers niet voor hun supporters zouden verschijnen, is dat toch gebeurd. Veel fans hadden zich verzameld op het plein voor het paleis. De stad heeft voorbereidingen getroffen voor een supportersfeest op het Paleizenplein.

Het Belgisch koningspaar steunde de nationale ploeg de afgelopen weken. De koning en koningin zwaaiden hen uit na hun laatste training in Brussel en vlogen speciaal naar Brazilië om de Rode Duivels aan te moedigen voor hun wedstrijd tegen Rusland.

Meer Vorstenhuizen