Koning naar viering Hoge Raad van Adel

Vorsten

22-06-2014 08:32:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander gaat maandag naar de viering van 200 jaar Hoge Raad van Adel. In de Ridderzaal in Den Haag neemt hij het eerste exemplaar van het jubileumboek Wapenregister van de Nederlandse Adel in ontvangst.

De Raad adviseert onder meer over wapens en vlaggen van publiekrechtelijke lichamen, over wapens en standaarden van het Koninklijk Huis en over emblemen van krijgsmachtonderdelen. Het nieuwe boek is een overzicht van alle families die in het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk zijn geadeld en voor wie een familiewapen is vastgesteld. Voor het eerst worden ook de registertekeningen van de wapens van het Koninklijk Huis gepubliceerd.

Ook minister Opstelten van Veiligheid en Justitie woont de viering bij. Hij zal het Grootzegel van Zijne Majesteit Willem-Alexander Koning der Nederlanden presenteren, vervaardigd bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) houdt een toespraak.

Koningin Máxima is niet bij de viering aanwezig. Zij gaat maandag naar de bijeenkomst KRACHT on Tour in Eindhoven en zal daar speechen over het belang van financiële afhankelijkheid van vrouwen.

Meer Vorstenhuizen