Koning neemt tijd voor fotografen

Vorsten

2014-02-17 02:06:00

LECH – Koning Willem-Alexander maakt maandagochtend, op de derde dag van zijn wintersportvakantie in Lech, met zijn gezin even tijd voor een ontmoeting met de internationale pers. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn en zijn kinderen en prinses Mabel met haar dochters nemen deel aan de fotosessie.

De weersverwachting voor het treffen aan de rand van de skipiste is niet onverdeeld gunstig. Er wordt maandag alleen in de middag een uurtje zon verwacht; in de ochtenduren is er kans op natte sneeuw. Pas later in de week zijn er twee zonnige dagen.

De Oranjes zullen zich door een sneeuwbui niet laten weerhouden van het fotomoment. Daarna immers kan de skivakantie echt beginnen. De media hebben afgesproken de koninklijke familie tijdens het verblijf in Lech met rust te zullen laten in ruil voor het poseren en een paar korte afdalingen maken door de prinsesjes. Van spontane opnamen kan op die manier geen sprake zijn, maar voor de koning en zijn familie is wel zo overzichtelijk. En met 80 man media kan het ook moeilijk anders.

Het is maandag ook precies 2 jaar geleden dat prins Friso bedolven raakte onder een lawine. Aan de gevolgen van dat ongeluk overleed de prins 18 maanden later. Volgens burgemeester Ludwig Muxel van Lech is door de dorpsbewoners al die tijd meegeleefd met de koninklijke familie. Die komt al meer dan 50 jaar in het Oostenrijkse dorpje.


Meer Vorstenhuizen