Koning ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs

Vorsten

2014-10-15 08:58:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander kreeg woensdagochtend nieuwe ambassadeurs op bezoek op Paleis Noordeinde in Den Haag. De ambassadeurs van Zuid-Afrika en Hongarije kwamen als eersten langs om hun geloofsbrieven aan de koning te overhandigen. Later op de ochtend komt de ambassadeur van Georgië nog langs.

De ambassadeurs werden met een galarijtuig opgehaald en naar het paleis gebracht. Bij Paleis Noordeinde stond een erewacht en een militaire kapel opgesteld. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentrad.

De koning ontving achtereenvolgens de ambassadeur van Zuid-Afrika, Vusi Bruce Koloane en de ambassadeur Orsolya Szijjártó van Hongarije. Ambassadeur Konstantine Surguladze van Georgië komt als laatste.

Kort na het vertrek van de derde ambassadeur staat er een lunch met de Spaanse koning Felipe VI en zijn vrouw koningin Letizia in de agenda van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.














Meer Vorstenhuizen