Koning steunt bedrijfsleven bij presentatie

Vorsten

2014-10-31 04:39:00

TOKIO – Het Nederlandse bedrijfsleven heeft vrijdagmorgen in Tokio een gelikte presentatie gegeven aan de voorzitter en erevoorzitter van TOCO, het organisatiecomité van de Olympische Spelen in 2020. Dat werd gedaan onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het 247 meter hoge dakterras van een hotel dat uitzicht bood op de locatie van de toekomstige Spelen.

Het koningspaar ondersteunde de presentatie van bedrijven als Philips (licht), Desso Sports (kunstgras), Infostrada Sports (informatie) en de Amsterdam Arena die elk een minuut de tijd hadden om TOCO-voorzitter Yoshiro Mori en erevoorzitter Fujio Mitarai te overtuigen voor Nederlandse kennis en producten te kiezen bij de Spelen.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken benadrukte de wens om bij te dragen aan het succes van het sportevenement. “Het was een goede presentatie. Fijn dat deze bedrijven ons willen helpen”, aldus comitélid Koji Murofushi na afloop. Hij werd als voormalig Olympisch kampioen kogelslingeren (2004) en viervoudig deelnemer aan de Spelen, apart voorgesteld aan de koning die tot vorig jaar lid was van het IOC.

Het staatsbezoek aan Japan wordt nadrukkelijk gebruikt om de handelsbetrekkingen met Japan te verbeteren en verbreden. Sport is met land- en tuinbouw en cyber security één van de speerpunten. De aanwezigheid van het koningspaar bij presentaties zorgt voor extra aandacht voor de bedrijven die deelnemen aan de met het staatsbezoek parallel lopende economische missie onder leiding van minister.


Meer Vorstenhuizen