Koning toont Kaapverdische president Van Gogh

Vorsten

2018-11-29 17:10:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima nemen de Kaapverdische president mee naar het Van Gogh-museum. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte donderdag meer details bekend over het programma van het staatsbezoek van president Jorge Carlos de Almeida Fonseca, die op maandag 10 en dinsdag 11 december in ons land is.

Na een ontvangst op het Koninklijk Paleis Amsterdam legt president Fonseca een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Vervolgens gaat het koningspaar met de president en zijn vrouw naar het Van Gogh-museum, waar directeur Alex Rüger en Willem van Gogh, achterkleinzoon van Vincent’s broer Theo van Gogh, het gezelschap rondleiden. Maandagmiddag bezoekt de Kaapverdische president de Universiteit van Amsterdam, waar hij een toespraak houdt over de economische ontwikkeling van zijn land. ‘s Avonds vindt het staatsbanket plaats.

Dinsdag ontmoet Fonseca de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en bezoekt hij het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. ‘s Middags wordt de president op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte, die het bezoek uit Kaapverdië een regeringslunch aanbiedt.

Na de lunch gaat Fonseca naar Rotterdam voor een bezoek aan het World Port Center. In het Sparta-stadion treft de president koning Willem-Alexander weer, voor onder meer een voetbalclinic en een ontmoeting met Kaapverdianen die in Nederland wonen. ‘s Avonds biedt Fonseca in de Cruiseterminal Rotterdam het koningspaar een concert aan met bekende Kaapverdiaanse musici. Na het concert nemen Willem-Alexander en Máxima officieel afscheid van Fonseca en zijn vrouw.


Meer Vorstenhuizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?