Koningin Margrethe met familie in Gråsten

Vorsten

23-07-2014 15:48:00

GRASTEN – De Deense koninklijke familie bereidt zich in het zomerverblijf Gråsten Slot in het zuiden van Jutland voor op de jaarlijkse fotosessie. Die vindt donderdag plaats in de tuin van het paleis.

Het gebruiksrecht van Gråsten werd in 1935 na een intensieve restauratie door de Deense regering aan de toenmalige kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Ingrid gegeven. Zij brachten jaarlijks een deel van de zomer door in Gråsten, een traditie die Ingrid ook na het overlijden van haar man in 1972 voortzette.

Op haar beurt heeft koningin Margrethe na de dood van haar moeder in 2000 het gebruik voortgezet elke zomer naar Gråsten te gaan, en daar de familie om zich heen te verzamelen. Niet alleen haar eigen kinderen en kleinkinderen, maar ook haar zussen Benedikte en Anne-Marie, al of niet met hun kinderen en kleinkinderen.

De zomerse fotosessie wordt ook in Gråsten gehouden. De media weten nooit van te voren wie van de familie naast de koningin en prins-gemaal Henrik komen opdagen. Henrik houdt donderdag in de slotkapel van Gråsten ook een voordracht van zijn gedichten.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord