Koningin Mathilde krijgt lof voor kleding

Vorsten

19-02-2014 21:09:00

ROME – Koningin Mathilde heeft ook bij het kennismakingsbezoek van het Belgisch koningspaar aan Italië indruk gemaakt. Dat stelt dagblad De Standaard vast in een commentaar op de kleding van Mathilde. ,,Dat onze vorstin een modekoningin is, staat buiten kijf.

Nieuw is dat ze haar Natan-creaties vaker in de kast durft te laten hangen”, merkt de krant op. De koningin namelijk koos voor het bliksembezoek aan het modeland een grijze jurk van Giorgio Armani, met dito hoedje en assessoires in verschillende grijstinten .,,Klassevol met een retrotoets”, aldus De Standaard.

Mathilde koos bij elk van de 5 kennismakingsbezoeken die ze samen met koning Filip tot nu toe heeft afgelegd, voor een andere ontwerper. In Den Haag was dat Edouard Vermeulen, in Luxemburg Ann Demeulemeester, in Parijs Raf Simons voor Dior en maandag in Berlijn, Pierre Gauthier.

Italiaans bloed

Het koningspaar had in Rome net als koning Willem-Alexander en koningin Máxima een maand eerder ontmoetingen met president Giorgio Napolitano, uittredend premier Enrico Letta en senaatsvoorzitter Pietro Grasso.

De Italiaanse media wezen erop dat koning Filip ‘half Italiaan’ is door zijn Italiaanse moeder koningin Paola. Dat zijn neef prins Amedeo net dit weekeinde zijn verloving aankondigd met een Italiaanse bleef ook niet onopgemerkt.

Meer Vorstenhuizen