Koningin Mathilde maakt indruk in Parijs

Vorsten

2014-02-06 20:17:00

PARIJS – Een bezoek aan modehoofdstad Parijs is voor iedere koningin of prinses een uitdaging, op de voet gevolgd door een bezoek aan het al even modebewuste Rome. De Belgische koningin Mathilde heeft goed nagedacht over haar kleding voor het kennismakingsbezoek dat ze donderdag met koning Filip bracht aan Frankrijk. Zoals ook collega koningin Máxima er een schepje bovenop deed bij het bezoek vorige maand aan Italië.

Mathilde koos voor de eendaagse visite aan Parijs voor een ontwerp van de Belgische ontwerper Raf Simons. Hij werkt nu voor het Parijse modehuis Dior. De koningin droeg een lichtroze mantel met fikse strik, met daarbij een “subtiel hoedje” aldus het bijna lyrische dagblad De Standaard, “een strakke clutch en krachtige, donkere pumps.” Volgens de krant deed Mathilde in dit ensemble “de hoofdstad van de mode alle eer aan.”

Het Belgisch koningspaar was met de hogesnelheidstrein van Brussel naar het Gare du Nord in Parijs gereisd. In de Franse hoofdstad stonden onder meer een ontvangst door president François Hollande op het Elysée op het programma en een kranslegging bij het monument voor de Belgische koning Albert I, dat langs de Seine oever staat.

Koning Filip en koningin Mathilde bezochten eerder al Nederland en Luxemburg voor een kennismakingsbezoek. Binnenkort volgen nog bezoeken aan Berlijn, Rome en Londen.


Meer Vorstenhuizen