Koningin Máxima naar Tilburg

Vorsten

26-02-2014 11:25:00

TILBURG – Koningin Máxima gaat dinsdag 18 maart naar de Tilburg University. Dit kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag aan. De koningin laat zich informeren over enkele projecten op het terrein van zorg, duurzaamheid en werk.

De bijeenkomst is het sluitstuk van een werkconferentie die op 21 februari werd gehouden met vertegenwoordigers van de overheid, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens de werkconferentie hebben zij een aantal concrete projecten in de regio Midden-Brabant uitgewerkt in een Social Innovation-programma. In aanwezigheid van de koningin zetten zij hun handtekening onder dat programma.

Eén van die projecten is de Startersbeurs, gericht op het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. De Startersbeurs is een initiatief van hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen van Tilburg University en de jongerenvakbonden FNV en CNV. De beurs stelt jongeren in staat om als starter een half jaar lang bij bedrijven op een leerwerkplek aan de slag te gaan om zo hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel