Koninginnen Paola en Mathilde samen op pad

Vorsten

31-01-2014 07:30:00

BRUSSEL – De Belgische koninginnen Paola en Mathilde brengen vrijdag gezamenlijk een bezoek aan Child Focus, een stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Tot voor kort was Paola erevoorzitter van de stichting, haar schoondochter heeft die taak overgenomen.

Child Focus was het troetelkind van koningin Paola die zich er vanaf 2002 intensief mee heeft bemoeid. Het terugtreden ten behoeve van Mathilde kwam dan ook voor veel volgers van het koningshuis als een verrassing. De verwachting was dat Paola haar erevoorzitterschap zou voortzetten, zoals ook koningin Fabiola nog twee decennia verbonden bleef aan de Koningin Elisabeth muziekwedstrijd. Pas vorig jaar heeft ze haar taak overgedragen aan Mathilde.

Mathilde heeft het erevoorzitterschap van Child Focus aanvaard ”gezien de relevante rol van de stichting in onze samenleving en het belang dat hare majesteit de koningin hecht aan het welzijn van kinderen”, aldus een mededeling van het hof. ”De koningin engageert zich in de strijd tegen verdwijningen en alle vormen van seksueel misbruik van kinderen in ons land”, zo werd eraan toegevoegd.

Koningin Paola verdwijnt niet helemaal uit zicht. Zij blijft erevoorzitterschap van het Beschermingscomité van de koepelorganisatie Missing Children Europe.

Meer Vorstenhuizen