Koningspaar bij koninkrijksviering Maastricht

Vorsten

12-06-2014 11:56:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op zaterdag 30 augustus de viering bij van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht. Ook de Duitse bondspresident Joachim Gauck en zijn partner zullen bij de festiviteiten aanwezig zijn, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

Het evenement is de vierde viering ter ere van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk. De feestelijkheden starten met een kunstmodeparade op de Markt, ontworpen door kunstenaar Peter George d’Angelino Tap. In het Theater aan het Vrijthof vindt daarna een congres plaats over de internationale oriëntatie van Nederland. Onder anderen Gauck en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zullen daar spreken.

Verder is er de hele dag en avond een feestelijk programma in het centrum van Maastricht, aldus de RVD. Ook het Preuvenemint, het grootste eetfestijn van Nederland dat in dezelfde week wordt gehouden, staat die dag in het teken van de viering van 200 jaar koninkrijk.

De eerdere drie vieringen van het koninkrijksjubileum vonden plaats in Scheveningen, Den Haag en Sint Maarten. Na Maastricht volgt in april 2015 een evenement in Zwolle. Tot slot wordt in september 2015 een laatste viering gehouden in Amsterdam.

Meer Vorstenhuizen