Koningspaar op bezoek in kop Noord-Holland

Vorsten

2014-09-12 03:56:00

DEN OEVER – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vrijdag een streekbezoek aan de kop van Noord-Holland. Het is hun tweede streekbezoek sinds de troonswisseling. Eerder dit jaar bezocht het koningspaar de Achterhoek.

In snel tempo worden achtereenvolgens Den Oever, Den Helder en Warmenhuizen aangedaan. Centraal bij de koninklijke visite staat het programma ‘De Kop werkt!’. Daarin werken de noordelijke gemeenten in de provincie samen om de economische vitaliteit van de regio te versterken.

Er wordt daarbij gekeken naar als kansrijk beoordeelde sectoren, waaronder duurzame energie, agribusiness en toerisme. In Den Helder wordt de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine, Willemsoord, bezocht. De koning, die zijn diensttijd bij de marine doorbracht, krijgt tekst en uitleg over de stedelijke ontwikkeling van dit vernieuwde deel van de marinestad.

Streekbezoeken worden doorgaans twee keer per jaar gehouden, waarbij steeds voor een andere provincie wordt gekozen. De provincie stelt een programma samen, waarbij koning en koningin een indruk wordt gegeven van actuele ontwikkelingen, problemen en mogelijkheden in de uitgekozen regio.


Meer Vorstenhuizen