Koningspaar reist van noord naar zuid tijdens staatsbezoek India

Vorsten

2019-09-24 13:03:00

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft meer details bekendgemaakt over het aanstaande staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima volgende maand aan India. In vijf dagen tijd reist het koningspaar van het noorden naar het zuiden van het Aziatische land.

Willem-Alexander en Máxima komen op 14 oktober aan in New Delhi waar ze worden ontvangen door president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind in het presidentieel paleis. Ook zijn er ontmoetingen met de minister van Buitenlandse Zaken van India, minister-president Narendra Modi, en vicepresident Venkaiah Naidu en vindt er ’s avonds een staatsbanket plaats. Tussentijds is er aandacht voor watertechnologie en waterzuivering.

Op 15 oktober gaat het koningspaar met Modi naar de India Tech Summit en later wordt een bezoek gebracht aan een school waar aandacht is voor het project ‘Go-Girls-Go’. Dit project richt zich op het ondersteunen van meisjes bij het afronden van hun middelbare school en instroom in het beroepsonderwijs.

Rondvaart

Op de derde dag reizen Willem-Alexander en Máxima af naar Mumbai. Het koningspaar brengt hier onder meer een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Ook volgt een museumbezoek.

Na Mumbai volgt een bezoek aan de staat Kerala, in het zuiden van India. De koning en koningin bezoeken er Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek staat de relatie tussen Kerala en Nederland centraal. Op de laatste dag van het staatsbezoek maakt het koninklijk paar een rondvaart op de zogenoemde ‘backwaters’ rond Alleppey.

India wordt het negentiende staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima. Het laatste ging in juni naar Ierland. In 2007 waren ze ook in India. Ze vergezelden in dat jaar de toenmalige koningin Beatrix op haar staatsbezoek naar India.


Meer Vorstenhuizen