Koningspaar verwelkomt prins Albert

Vorsten

01-06-2014 08:40:00

DEN HAAG – Komende week brengt de Monegaskische prins Albert II een officieel bezoek aan Nederland. Zijn vrouw prinses Charlène, van wie vrijdag bekend werd dat ze zwanger is, reist niet met hem mee.

De directe aanleiding voor de komst van prins Albert is de opening van een tentoonstelling over zijn moeder, prinses Grace, op Paleis Het Loo. Het was de bedoeling dat prinses Charlène hem zou vergezellen tijdens het tweedaagse bezoek, maar zaterdagavond werd duidelijk dat zij in het ministaatje aan de Middellandse Zee blijft.

Voor Albert staan verder ontmoetingen met premier Mark Rutte en de Kamervoorzitters op het programma. Een zakendelegatie gaat met de prins mee naar werkgeversorganisatie VNO-NCW. Ook praat hij met Boskalis en Van Oord, bedrijven die Monaco kunnen helpen bij bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven eerst nog acte de présence bij de opening van het Holland Festival. Het evenement wordt zondagavond afgetrapt met de dansvoorstelling Vortex Temporum van het Belgische gezelschap Rosas. De dansers treden op in het Nationale Opera & Balletgebouw in Amsterdam.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord