Koningspaar viert feest in Maastricht

Vorsten

30-08-2014 05:30:00

MAASTRICHT – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zaterdag in Maastricht voor de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. In de Limburgse hoofdstad wordt onder het motto Hello World aandacht besteed aan Nederland in de wereld en aan de gezamenlijke geschiedenis met België, Luxemburg en Duitsland.

Vandaar ook dat het Belgische koningspaar, de groothertog en groothertogin van Luxemburg en de Duitse Bondspresident zijn uitgenodigd om het feest mee te vieren. Het gezelschap ontmoet elkaar in het stadhuis waarna op de Markt een mode- en muziekspektakel wordt bekeken.

Het gezelschap woont vervolgens in het Vrijthof Theater een deel bij van een congres over Nederland en het buitenland. Hier voeren zowel minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken als bondspresident Joachim Gauck het woord. Buiten is er daarna kort aandacht voor de 33e editie van het culinaire festijn Preuvenemint, dat dit jaar in het teken staat van 200 jaar Koninkrijk. Meer dan 10 minuten om te ‘proeven’ is er niet. In het provinciehuis wacht namelijk het afsluitende diner.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord