Koningspaar weer aan de slag in Nederland

Vorsten

19-06-2014 07:50:00

DEN HAAG – Na een korte trip naar Brazilië om het Nederlands elftal aan te moedigen tijdens het WK voetbal reist het koningspaar donderdag terug naar Nederland. Daar staan vrijdag voor zowel de koning als de koningin weer openbare optredens op de planning.

Koning Willem-Alexander is vrijdag in Amsterdam te vinden. Daar opent hij in het Koninklijk Paleis de tentoonstelling In All Their Glory. Na 200 jaar worden voor de gelegenheid de Krijgsraadzalen op de derde etage voor het eerst opengesteld voor publiek. In deze zalen hingen in de 18e eeuw achttien zogenoemde schuttersstukken, waaronder de Nachtwacht. Zes van de originele groepsportretten worden voor de tentoonstelling op dezelfde plek teruggehangen. De rest is ook te bewonderen door middel van een digitale reconstructie.

Koningin Máxima opent vrijdag in Den Haag het internationale congres Innovatie in toezicht, toezicht en innovatie. In haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling houdt de koningin een toespraak.

Meer Vorstenhuizen