Koningspaar ziet Margot Boer brons winnen

Vorsten

2014-02-11 16:43:00

SOTSJI – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zagen dinsdagmiddag vanaf de tribune in de Adler Arena in Sotsji hoe Margot Boer een bronzen medaille won op de 500 meter bij de Olympische Spelen. De zege ging zoals verwacht naar de Zuid-Koreaanse Lee Sang-hwa.

Schaatsster Margot Boer eindigde op de eerste 500 meter als vijfde, maar ze schoof na de tweede omloop op naar de derde plaats. Het is voor Boer haar eerste olympische medaille. Ze eindigde vier jaar geleden in Vancouver als vierde op de 500 en 1500 meter.

De koning en koningin brachten dinsdagochtend nog een bezoek aan het onderdeel halfpipe in het Rosa Khutor Extreme Park om freestyle-snowboarders Dimi de Jong en Dolf van der Wal aan te moedigen. Het is de vijfde en laatste dag voor het koningspaar in Sotsji.

Medailles

Tijdens het verblijf van Willem-Alexander en Máxima in Sotsji heeft Nederland bij het langebaanschaatsen al acht medailles gewonnen. Dat is al één plak meer dan tijdens de gehele vorige Olympische Spelen.

Willem-Alexander, voormalig IOC-lid, reikte zondagavond op Medal Plaza de medailles uit aan Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. Zondagavond verwelkomde het koningspaar de Russische president Vladimir Poetin in het Holland House.


Meer Vorstenhuizen