Koninklijke familie Spanje naar herdenking

Vorsten

26-02-2014 17:33:00

MADRID – Een deel van de koninklijke familie van Spanje zal aanwezig zijn bij de herdenking voor de slachtoffers van de bomaanslagen in Madrid van 11 maart 2004. Dit hebben bronnen rond de organisatie van de religieuze plechtigheid laten weten aan persbureau DPA.

Koning Juan Carlos, koningin Sofia zullen op 11 maart aanwezig zijn, evenals hun schoondochter prinses Letizia en hun dochter prinses Elena. Prins Felipe zal niet aanwezig zijn in de kathedraal van Madrid, hij gaat naar Chili om de inauguratie van president Michelle Bachelet bij te wonen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de aartsbisschop van Madrid, Antonio María Rouco Varela, de dienst leiden. Hij zegende in 2004 het huwelijk van Felipe en Letizia in dezelfde Almudena-kathedraal. De volgende dag is er zoals ieder jaar een herdenkingsconcert in Madrid.

Bij de bomaanslagen in Madrid, dit jaar tien jaar geleden, zijn 191 mensen omgekomen en meer dan 1800 gewond geraakt. De terroristische aanslagen in de vier treinen zijn de ergste uit de Spaanse geschiedenis.

Meer Vorstenhuizen