Koninklijke steun voetballers op Twitter

Vorsten

02-07-2014 08:32:00

BRUSSEL – Het wereldkampioenschap voetbal houdt wereldwijd miljoenen voetbalfans bezig, ook op Twitter. De koninklijke twitteraars vormen daarop geen uitzondering zoals de afgelopen dagen weer is gebleken. Het Belgische koningspaar reageerde dinsdagnacht meteen met gelukwensen op de overwinning van het nationaal elftal op Amerika. “Fier op Belgische voetballers, #Rode Duivels bedankt”, twitterde het paleis.

De Duivels kregen ook steun uit onverwachte hoek. De Italiaanse prins Emanuele Filiberto herinnerde zijn 106.000 volgers – koning Filip heeft er nog maar 17.500 – aan zijn Belgische wortels. “Bravo les Belges”, twitterde de troonpretendent onder verwijzing naar zijn grootmoeder, koningin Maria José, zus van Filips grootvader koning Leopold. “Nu is elk excuus goed”, zei Emanuele Filiberto er bij.

Eerder in de week hadden Oranje-twitteraars Pieter van Vollenhoven, prinses Mabel en prins Pieter-Christiaan al gereageerd op de overwinning van het Nederlands elftal op Mexico. Van Vollenhoven deed dat vanaf de Malediven, waar hij op duikvakantie is. “Wat heeft de Leeuw fantastisch gestreden tot op het laatste moment! Met 8 Nederlanders op een eiland in de Malediven het was een feest!”, berichtte Pieter van Vollenhoven, terwijl Mabel toch ook aan haar Mexicaanse vrienden dacht voor wie ze spijt voelde.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord