Koninklijke zorg om Gaza

Vorsten

10-07-2014 17:16:00

AMMAN – Koningin Rania van Jordanië en prinses Mabel maken zich zorgen over het lot van de Palestijnse vrouwen en kinderen in de Gazastrook. “Het zijn de meest kwetsbaren – kinderen, vrouwen, de ouderen – die de hoogste prijs betalen”, twitterde Rania donderdag. “Gaza beleeft opnieuw een nachtmerrie”, aldus de koningin, die op Twitter 3,2 miljoen volgers heeft.

Prinses Mabel onderschrijft een boodschap van aartsbisschop Desmond Tutu die van Israëli’s en Palestijnen verwacht dat ze boven zichzelf uitstijgen. “Dat ze nu handelen voordat nog meer kinderen getroffen worden.” Tutu zei dat op Twitter en Mabel, die nauw met Tutu samenwerkte bij de The Elders (een groep wijze en gepensioneerde wereldleiders), verspreidde het bericht verder.

Israël en de Palestijnse beweging Hamas in Gaza zijn de afgelopen dagen in een hevige strijd verwikkeld, waarbij Israël bombardementen uitvoert op Gaza en de Palestijnen raketten afvuren op Israël. Bij de bombardementen zijn tientallen doden gevallen, onder wie vrouwen en kinderen.

Meer Vorstenhuizen