Kritiek op prinses Märtha Louise

Vorsten

2014-10-19 12:59:00

OSLO – Prinses Märtha Louise wordt in Noorwegen weer bekritiseerd. De dochter van koning Harald die een ‘engelenschool’ heeft en met de doden kan praten, wordt verweten steun te verlenen aan het omstreden Britse medium Lisa Williams. De prinses deed dat door in Oslo op een seminar te verschijnen waar Williams beloofde het publiek in contact te brengen met overledenen.

Dat Märtha Louise met haar engelenschool en haar boeken over bovennatuurlijke contacten haar eigen weg is gegaan, wordt in Noorwegen inmiddels gedoogd. Met argusogen wordt wel gekeken of ze haar titel ‘prinses’ daarbij niet inzet om klanten te lokken. Met de impliciete steun voor Lisa Williams, die zichzelf aanprijst als medium en genezeres, kan Märtha Louise mensen misleiden, zo stelt onder meer de krant Aftenposten.

Bemoedigd door de aanwezigheid van de prinses zouden zieken mogelijk hun dokters links laten liggen en in zee gaan met de Britse Jomanda. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, aldus de krant. In Dagbladet wordt een trits van Europese koningshuisexperts aan het woord gelaten die zeggen dat Märtha Louise een grens heeft overschreden en door de koning tot de orde moet worden geroepen.


Meer Vorstenhuizen