Kroonprins Abu Dhabi ontmoet premier Abe

Vorsten

2014-02-26 12:43:00

TOKIO – Op zijn tweede en laatste dag van zijn officiële bezoek aan Japan heeft kroonprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan van Abu Dhabi een ontmoeting gehad met de Japanse minister-president Shinzo Abe. De ontmoeting had plaats in de presidentiële residentie in Tokio.

Eerder op de dag ontmoette de kroonprins van Abu Dhabi de Japanse keizer Akihito op het Keizerlijk Paleis. Volgens Emirates 24/7 News bracht Mohammed de groeten over van sjeik Khalifa, president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Abu Dhabi. Die wenste de keizer geluk en gezondheid toe en voorspoed voor de vriendelijke Japanners.

Het bezoek staat in het teken van het versterken van de vriendschapppelijke banden tussen Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. Op tal van gebieden maakten beide landen afspraken met elkaar. De kroonprins van Abu Dhabi sprak zijn dank en waardering uit voor de Japanse gastvrijheid. Daarna volgde rond lunchtijd een banket, waarbij ook de Japanse kroonpins Naruhito aanschoof evenals meegereisde ministers uit Abu Dhabi.

Na Japan reist de delegatie uit Abu Dhabi door naar Zuid-Korea voor een tweedaags bezoek.


Meer Vorstenhuizen