Kroonprinses Victoria bezoekt Duitsland

Vorsten

26-01-2014 12:56:00

HAMBURG – Duitsland maakt zich op voor het bezoek van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man, prins Daniel. Er staat de twee een druk programma te wachten bij onze oosterburen, weet het Duitse persbureau DPA.

Victoria (36) en Daniel (40) worden tijdens het bezoek vergezeld door een handelsdelegatie van Zweedse ondernemers die de samenwerking met Duitsland willen uitbreiden. Het gezelschap reist dinsdag als eerste naar Hamburg en doet daarna ook Düsseldorf en Essen aan. De dochter van het kroonprinselijk paar, de bijna twee jaar oude prinses Estelle, blijft achter in Zweden.

Het bezoek van Victoria en haar man begint dinsdagochtend met een ontmoeting met de burgemeester van Hamburg in het gemeentehuis. De traditie schrijft voor dat eregasten de trap nemen, maar voor de kroonprinses wordt een uitzondering gemaakt. Zij liep tijdens een skivakantie een voetblessure op en mag haar voet nog niet belasten. Victoria neemt daarom de lift, laat een woordvoerder van de Zweedse ambassade in Berlijn weten.

Kraft

Vervolgens woont het paar een zakelijke conferentie in de Duitse Kamer van Koophandel bij, waarna een rondleiding door de wijk HafenCity staat ingepland. In de middag vliegen Victoria en Daniel naar Düsseldorf. Daar worden ze onthaald door Hannelore Kraft, de minister-president van Noordrijn-Westfalen.. Na een korte ontmoeting volgt een defilé en diner met zo’n 40 genodigden in het nabijgelegen Slot Eller.

De volgende dag bezoeken Victoria en haar echtgenoot het kantoor van het Zweedse technologiebedrijf Ericsson in Düsseldorf. Als laatste zullen zij hun opwachting maken in Essen, dat in 2010 nog de culturele hoofdstad van Europa was. Dit jaar valt die eer ten deel aan de Zweedse stad Umeå.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel