Lang interview RTL met koning Albert II

Vorsten

03-06-2014 16:04:00

BRUSSEL – Koning Albert II en koningin Paola hebben een lang interview aan de Franstalige televisiezender RTL gegeven. Het is volgens persbureau Belga voor het eerst in de Belgische geschiedenis dat een voormalig staatshoofd een interview geeft. Het gesprek wordt volgende week maandag en dinsdag, in twee delen dus, uitgezonden op RTL en VTM.

Interviewer Pascal Vrebos mocht voor het interview langsgaan op kasteel Belvédère, de koninklijke residentie in Laken, waar koning Albert en koningin Paola wonen. Volgens Vrebos heeft Albert zijn zoon en opvolger koning Filip ingelicht over het interview.

Volgens de makers vertellen Albert en Paola informeel over hun persoonlijke en publieke leven. Zowel de mooie momenten als de moeilijke en pijnlijke momenten komen aan bod. Volgens interviewer Vrebos is ook de kwestie Delphine Boël aangehaald, al wil Vrebos nog niet zeggen of en wat Albert hier precies over zegt.

Albert vertelt over het overlijden van zijn broer koning Boudewijn, over zijn zoon Filip en over de eerste keer dat hij Paola ontmoette. Hij zegt dat hij het koningschap nooit aanvaard had zonder de steun van zijn vrouw.

Meer Vorstenhuizen