Lech: opklaringen pas na vertrek van de pers

Vorsten

2014-02-16 16:06:00

LECH – Pech voor de pers, want pas na de fotosessie met de koninklijke familie komen de opklaringen volgens de weersverwachting in Oberlech. Sinds zondag is het zwaar bewolkt en grijs en sneeuwt het gestadig in het Oostenrijkse skioord waar de Oranjes traditiegetrouw zijn neergestreken. En vanwege de fotosessie wemelt het in Lech ook van de fotografen, die genoegen moeten nemen met het ene geposeerde en strak geregisseerde halfuurtje.

Op het moment dat de ontmoeting met de media erop zit, kan de skivakantie echt beginnen voor de koninklijke familie. Dan is de lucht in Lech ook in spreekwoordelijke zin opgeklaard. De fotografen bewerken namelijk meteen na afloop hun materiaal en vertrekken dan weer uit Lech, dat de horde maar te al te graag ziet komen vanwege de gratis publiciteit die het elk jaar weer oplevert. De reclameslogan is niet voor niks ‘bij ons is de koning te gast, en is de gast koning.’

Aan de fotosessie maandagmorgen neemt niet alleen koning Willem-Alexander met zijn gezin deel, maar ook de al langer in Lech verblijvende prinses Beatrix, en Alexanders broer Constantijn met zijn gezin en prinses Mabel met haar dochters Luana en Zaria.

Maandag is het 2 jaar geleden dat prins Friso bij het skiën door een lawine werd getroffen. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er in de kerk van Lech niet speciaal aandacht besteed aan het ongeval van Friso, die afgelopen zomer aan de gevolgen van het ongeluk overleed.


Meer Vorstenhuizen