LEGO-versie van Willem-Alexander en Máxima

Vorsten

2014-10-16 07:08:00

UTRECHT – De Belgische LEGO-bouwer Dirk Denoyelle heeft 100.000 LEGO-steentjes gebruikt om koning Willem-Alexander en koningin Máxima levensgroot uit te beelden. Het eindresultaat is vanaf donderdag te zien in LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht. Samen met zijn team heeft hij maar liefst 600 uur gewerkt aan het koningspaar. Royaltydeskundige Peter van der Vorst onthult het levensgrote bouwwerk, vermeldt de website van LEGO World.

”Het paar ziet er misschien nog wel idealer uit dan in het echt. Het was onmogelijk om achter hun precieze maten te komen. De Rijksvoorlichtingsdienst mocht er niets over zeggen. Dat is een staatsgeheim”, vertelt de bouwer lachend in Metro. ”Ook bij Madame Tussauds in Amsterdam was ik niet welkom met een meetlat. Een medewerker heeft me toen maar samen met de wassen beelden op de foto gezet. Aan de hand van mijn postuur heb ik dat van hen ongeveer bepaald. Ze zijn, denk ik, wel iets dunner geworden dan in het echt. Maar ik denk dat niemand dat erg vindt.”

Het nabouwen van de hermelijnen mantel kostte de meeste hoofdbrekens. ”Deze mocht niet te dik zijn, maar moest wel blijven staan. Ook als je de stenen aan elkaar vastplakt, is dat ontzettend lastig. De opluchting dat alles heel is gebleven, is groot.”

Lego World is dagelijks tot en met woensdag 22 oktober toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.


Meer Vorstenhuizen