Groothertog Henri bedankt ziekenhuispersoneel

Vorsten

2020-06-04 18:22:50

Groothertog Henri kwam donderdag – toevallig – op een bijzondere dag op werkbezoek in het stadsziekenhuis van Luxemburg, het Centre Hospitalier (CHL). Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis waren er in Luxemburg geen nieuwe besmettingen vastgesteld, al zijn van drie patiënten die het virus mogelijk hebben opgelopen de testresultaten nog niet bekend.

De groothertog – voorzien van mondkapje – kwam naar het ziekenhuis om te praten met artsen en verplegend personeel dat tijdens de crisis in Luxemburg in de voorste linie van de strijd tegen het longvirus had gestaan. Henri wilde weten hoe ze het maakten en hoe ze de afgelopen weken hebben doorstaan.

Hij was vol lof. “Je hebt heel veel mensen gered. Je kunt trots op jezelf zijn,” zei de groothertog keer op keer tegen de mensen die hij sprak, zo berichtte Luxemburger Wort. Het verplegend personeel op zijn beurt dankte de groothertog voor zijn bezoek en voor zijn warme woorden.

Henri bezocht ook het noodhospitaal dat met hulp van het leger en de NAVO bij het ziekenhuis was ingericht om extra capaciteit te bieden en als opvang te dienen indien het CHL niet genoeg plek zou hebben voor alle patiënten.


Meer Luxemburg

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt