Groothertog Henri bezoekt coronavirus-testcentrum

Vorsten

05-09-2020 12:42:32

De Luxemburgse groothertog Henri heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan het coronavirus-testcentrum op de luchthaven van Luxemburg. Op Twitter deelde het hof foto’s van zijn bezoek.

Getooid met mondkapje werd Henri binnengeleid in het centrum, waar reizigers zich na hun vakantie kunnen laten testen op het coronavirus. De groothertog kreeg er – samen met onder meer de premier en de minister van volksgezondheid – een presentatie van een nieuw screeningsapparaat.

Daarnaast liet Henri zich ook zelf testen. De groothertog is zich bewust van het belang van deze tests in de strijd tegen het coronavirus en moedigt burgers en reizigers aan zich te laten testen en de geldende gezondheidsmaatregelen te blijven respecteren.

Na afloop werd er zonder mondkapje, maar met gepaste onderlinge afstand een groepsfoto gemaakt met alle betrokkenen. Hierbij stond iedereen op een daarvoor bestemde tegel buiten bij de ingang van de luchthaven.


Meer Luxemburg

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.