Groothertog Henri vraagt om solidariteit

Vorsten

2020-03-17 07:15:50

Groothertog Henri van Luxemburg heeft maandagavond net als zijn neef koning Filip van België de bevolking toegesproken in verband met de coronacrisis.

Hij zei dat de regering maatregelen heeft genomen die hun weerga in de recente geschiedenis van Luxemburg niet kennen. “Besluiten die zeker niet gemakkelijk zijn, maar wel belangrijk en juist.”

Volgens Henri vraagt de crisis om “nationale solidariteit”. De groothertog deed een dringend beroep op iedereen om de situatie serieus te nemen en de aanbevelingen van de regering op te volgen. “Het is essentieel dat we de verspreiding van het virus beperken en zorgen dat zo min mogelijk mensen gelijktijdig worden besmet. Ieder van ons heeft een grote verantwoordelijkheid.”

De groothertog uitte zijn grote respect en waardering voor het medisch en zorgpersoneel en zei dankbaar te zijn voor de spontane acties om mensen, en met name de kwetsbaren, te helpen.


Meer Luxemburg

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.