Groothertogin Maria Teresa nu ook op Twitter

Vorsten

2020-06-28 12:51:36

De Luxemburgse groothertogin Maria Teresa is sinds deze maand actief op Twitter. Daar heeft ze nog maar weinig volgers (iets meer dan 200), maar hoopt ze aandacht te vragen voor haar activiteiten en de door haar ondersteunde goede doelen.

Dat de groothertogin haar eigen account heeft, is pikant. In het eerder dit jaar in opdracht van de regering verrichte onderzoek naar het reilen en zeilen van de hofhouding en de werkzaamheden in het paleis, kwam onder meer naar voren dat Maria Teresa een veel te dikke vinger in de pap had.

Ook werd geconstateerd dat de pr-activiteiten ten bate van haar veel gelikter en moderner waren dan die voor het vorstenhuis als geheel. Dat de groothertogin nu op Twitter toch weer haar eigen weg gaat, is daarom opmerkelijk, al is de net aangetreden grootmeester van het hof een van de eerste volgers.

Maria Teresa vestigde in een van haar eerste berichten aandacht op haar voordracht van een populair Luxemburgs kinderverhaal. Dat voorlezen werd zondagochtend op de cultuurzender uitgezonden.


Meer Luxemburg

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana