Henri dankt voor gelukwensen bij regeringsjubileum

Vorsten

07-10-2020 13:00:56

Groothertog Henri van Luxemburg heeft woensdag via sociale media bedankt voor de vele steunbetuigingen en tekenen van medeleven die hij ter ere van zijn twintigjarige regeringsperiode mocht ontvangen. Het Luxemburgse hof plaatste ook een korte video waarin burgers op straat hem gelukwensen.

“Het is een grote eer voor mij om ten dienste te staan van ons land, met de onschatbare steun van de groothertogin. Ik wil ook bedanken voor de vele tekenen van medeleven die onze landgenoten opnieuw aan mijn familie brengen”, aldus de verklaring van Henri. Aan het einde van het videofilmpje, dat hij op de bank in kasteel Berg bekeek, sprak hij nogmaals zijn dank uit.

Groothertogin Maria Teresa liet op haar eigen Twitter-account van zich horen. “Twintig jaar geleden werd Henri groothertog van Luxemburg. Twintig jaar in dienst van dit land dat ook het mijne is geworden. Ik ben erg trots elke dag aan zijn zijde te staan, als groothertogin en als echtgenote”, aldus Maria Teresa die in 1981 huwde met de toenmalige Luxemburgse troonopvolger, zeer tegen de zin overigens van diens moeder groothertogin Joséphine-Charlotte.


Meer Luxemburg

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.