Henri en Maria Teresa herdenken in Parijs

Vorsten

2018-11-11 11:45:00

Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg hebben zondagmorgen bij de Arc de Triomphe in Parijs de grote internationale herdenking bijgewoond die de Franse president Emmanuel Macron had georganiseerd ter herinnering aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Om 11 uur op 11 november 1918 ging de wapenstilstand in na vier jaar van zeer bloedige strijd.

Groothertog en groothertogin waren niet de enige vorstelijke genodigden bij de verregende plechtigheid, waarbij ook de Amerikaanse president Donald Trump, de Russische president Vladimir Poetin en de Duitse bondskanselier Angela Merkel aanwezig waren. De Spaanse koning Felipe, de Marokkaanse koning Mohammed VI en zijn zoon kroonprins Hassan en prins Albert van Monaco en zijn vrouw Charlène liepen met de tientallen wereldleiders mee over de Champs-Élysées naar de Arc de Triomphe, waar de herdenking plaatsvond. Namens Nederland woonde minister-president Mark Rutte de plechtigheid bij.

Veel gasten waren op uitnodiging van president Macron zaterdag al naar Parijs gereisd. In het Musée d’Orsay vond zaterdagavond een officieel diner plaats. Ook in onder meer het Verenigd Koninkrijk en België wordt zondag stilgestaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog.


Meer Luxemburg