Guillaume volgt Mathilde op bij Astrida

Vorsten

08-08-2014 19:09:00

BRUSSEL – Koningin Mathilde van België is niet langer bestuurder bij Stichting Astrida. Prins Guillaume van Luxemburg, de 51-jarige neef van koning Filip, niet te verwarren met de gelijknamige erfgroothertog, wordt in een publicatie in het Staatsblad genoemd als opvolger, meldt persbureau Belga.

De stichting Astrida werd in maart 1992 opgericht door koning Boudewijn. Ze heeft als doel ‘de neven en nichten van koning Boudewijn – de kinderen van Albert II en die van Joséphine-Charlotte – en de neven en nichten van koningin Fabiola, alsook al hun afstammelingen, te helpen op religieus, wetenschappelijk, artistiek en pedagogisch vlak’, zo staat in de statuten.

Die bepalen ook dat steeds twee bestuurders uit de familietak van de neven en nichten van koning Boudewijn moeten komen, en twee uit de familietak van de neven en nichten van koningin Fabiola. Zij is voorzitter van de stichting.

Guillaume is de jongste zoon van de Luxemburgse groothertog Jean (die in 2000 de troon doorgaf aan Henri, de oudste broer van Guillaume) en zijn overleden vrouw prinses Joséphine-Charlotte van België. Zij was de zus van koning Boudewijn en koning Albert II.

Meer België