Luxemburg klaar voor bezoek Hollande

Vorsten

2015-03-05 18:38:00

LUXEMBURG – De Franse president François Hollande propt vrijdag het programma van een normaal staatsbezoek in één dag officieel bezoek aan Luxemburg. Hij combineert de gebruikelijke onderdelen zoals een kranslegging bij het nationaal monument en onderhoud met de parlementsvoorzitter, met politieke besprekingen en een bezoek aan satellietbedrijf SES in Betzdorf.

SES heeft meer dan vijftig satellieten om de aarde draaien en is een van de grootste in zijn soort. Het bedient maar liefst 6500 televisiekanalen. Het bedrijf dat is gevestigd in en rond het voormalige paleis Betzdorf – de geboorteplek van groothertog Henri – is dan ook geliefd bij bezoekers uit het buitenland. Koningin Beatrix kwam hier tijdens haar staatsbezoek aan Luxemburg in 2012 ook kijken.

Hollande wordt bij zijn bezoek aan het kleine buurland afwisselend begeleid door premier Xavier Bettel en het groothertogelijk paar. Groothertog Henri, die de president vrijdagmorgen officieel verwelkomt bij het paleis en die ook meegaat naar Betzdorf, biedt de Franse gast aan het eind van de dag ook een diner aan.


Meer Luxemburg