Luxemburgs hof begint jaar met vernieuwde website

Vorsten

31-12-2020 19:39:22

Het begin van het nieuwe jaar is voor het Luxemburgse hof een mooi moment voor de introductie van een geheel vernieuwde website. “We hebben een nieuwe look en bieden u een geheel nieuwe ervaring aan, die modern en helder is”, aldus de aankondiging donderdag via de sociale media van het hof.

Bij het reconstrueren van de sterk verouderde website is rekening gehouden met het tegenwoordig vaak voorkomende gebruik van mobiele telefoon en tablets, aldus de toelichting. De site is in het Frans. Aan een versie in andere talen, zoals het Lëtzebuergesch, wordt nog hard gewerkt en die is in de loop van het komend jaar beschikbaar.

Dat de website hard aan vernieuwing toe was, werd begin dit jaar onder meer vastgesteld in het onderzoeksrapport dat in opdracht van de Luxemburgse premier Xavier Bettel was ingesteld naar het functioneren van het hof. Zo had groothertogin Maria Teresa voor zichzelf wel een moderne website, maar groothertog Henri, om wie het eigenlijk zou moeten gaan, niet.

Er werden tal van aanbevelingen gedaan en Henri beloofde er werk van te maken. Er kwam een nieuwe organisatie en nieuwe leiding en nu dus ook een nieuwe website, waardoor de Luxemburgers beter op de hoogte kunnen blijven van de activiteiten van de groothertogelijke familie.


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord