Luxemburgse groothertogin verrast met zang

Vorsten

20-03-2016 12:16:00

Luisteraars van RTL Luxemburg kregen zaterdag een verrassing. Groothertogin Maria Teresa toonde zich van haar minst bekende kant en gaf een miniconcert door het zingen van het Cubaanse Guantanamera en daarna van patriottische Luxemburgse lied Feierwon.

De in Cuba geboren Maria Teresa verscheen in het radioprogramma ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag dinsdag. Ze sprak 45 minuten lang over zaken die haar na aan het hart lagen, zoals de rol en de behandeling van moeders in de Luxemburgse samenleving. “Er moet meer worden gedaan om vrouwen te helpen”, meende Maria Teresa.

Ze ging ook vragen niet uit de weg over een arbeidsgeschil dat het hof heeft met een voormalige medewerker. Deze heeft een klacht ingediend wegens pesterijen en onredelijk ontslag. Er kon sprake zijn dat dit onderhands zou worden afgekocht aldus de groothertogin, die de rechtszaak met vertrouwen tegemoet zag.

Maria Teresa verdedigde schoondochter erfgroothertogin Stéphanie die tegen haar wil betrokken is geraakt bij een Belgische fraudezaak. Haar voormalige werkgever Kepha Invest heeft driehonderd investeerders geld uit de zak geklopt, en de adellijke Stéphanie – toen nog niet gehuwd – zou zijn gebruikt om de firma een betrouwbaar en respectabel aanzien te geven.


Meer Luxemburg