Luxemburgse prins legt officierseed af

Vorsten

25-08-2020 19:23:33

De Luxemburgse groothertogelijke familie heeft dinsdag een feestje gevierd. Ten overstaan van minister François Bausch van Defensie heeft prins Paul-Louis de Nassau de eed afgelegd als officier in het Luxemburgse leger. Dit gebeurde nadat de prins – een neef van groothertog Henri – op 14 augustus zijn officiersopleiding aan de Britse militaire academie Sandhurst met succes had afgerond.

Prins Paul-Louis (22) kreeg bij de eedaflegging gezelschap van zijn vader prins Guillaume (de jongste broer van groothertog Henri) en zijn broer prins Léopold, alsmede van zijn neef erfgroothertog Guillaume.

Een opleiding aan de prestigieuze Royal Academy is inmiddels een traditie in de Luxemburgse familie. Eerder werden daar groothertog Jean, groothertog Henri, zijn broer prins Jean, erfgroothertog Guillaume en diens broer prins Sébastien militair gevormd.

Sandhurst is overigens bij meer vorstenhuizen geliefd. Zo kregen onder meer de koningen van Jordanië, Bahrein en Maleisië, de sultan van Brunei en zijn zoon prins Mateen, de emirs van Koeweit en Qatar, kroonprins Hoessein van Jordanië en erfprins Alois van Liechtenstein er een opleiding. Ook de Britse prinsen William en Harry gingen er naar toe.


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord