Ook groothertogin Maria Teresa naar Davos

Vorsten

2016-01-18 18:57:00

DAVOS – Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg neemt deze week deel aan het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos. Dat heeft het hof maandag laten weten. Maria Teresa komt in het Zwitserse luxe skioord veel koninklijke collega’s tegen. Onder hen koningin Máxima, die in haar rol als VN-pleitbezorger voor betere toegankelijkheid tot financiële diensten volgens opgave van het WEF tot de sprekers behoort.

Het Noorse kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit is maandag al aangekomen in Davos en blijft tot en met woensdag, wanneer de meeste andere deelnemers aan het Forum aankomen. Het Belgische koningspaar is van woensdag tot en met vrijdag in Zwitserland. Volgens het Belgische hof hebben Filip en Mathilde ‘talloze ontmoetingen gepland’ en nemen zij deel aan verschillende bijeenkomsten. Donderdag zijn ze aanwezig bij het zogenoemde Belgian Power Breakfast, een ontbijt om België onder de aandacht te brengen.

Bij de sprekers horen ook koningin Rania van Jordanië en prins Albert II van Monaco, alsmede minister-president Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Over het programma van koningin Máxima is van Nederlandse kant nog niets bekendgemaakt. Máxima heeft in Davos in elk geval de kans kennis te maken met de nieuwe Argentijnse president Mauricio Macri, en bij te praten met haar voormalige economiedocent Alfonso Prat-Gay, sinds kort minister van financiën van haar geboorteland.

De topbijeenkomst voor politici, zakenlieden en andere prominenten staat dit jaar in het teken van de economische gevolgen van de razendsnelle technologische ontwikkelingen, die worden bestempeld als ‘de vierde industriële revolutie’. Máxima zal vooral tussen de bijeenkomsten door gesprekken willen voeren met regeringsleiders en bankdirecteuren over het verder bevorderen van toegang tot financiële diensten.


Meer Luxemburg