Veel belangstelling voor vorstelijk huwelijk

Vorsten

2016-06-19 09:48:00

Koningin Mathilde, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa waren zaterdag slechts enkele van de tientallen adellijke gasten bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prinses Alix de Ligne (31) en graaf Guillaume de Dampierre (31) in de kerk van Beloeil in Henegouwen.

De familie De Ligne behoort tot een van de oudste adellijke geslachten van België, en heeft nauwe banden met onder andere de koninklijke en groothertogelijke familie. De vader van prinses Alix, de veertiende prins De Ligne, Michel, en prinses Eleonora, geboren keizerlijke prinses van Brazilië en prinses van Orléans-Bragança.

Behalve koningin Mathilde, kwam ook prins Laurent met zijn gezin naar de bruiloft die na de huwelijksmis werd voortgezet in het zestiende eeuwse familieslot Beloeil. De Luxemburgse ‘royals’ waren in nog grotere getale aanwezig, maar Alix is dan ook een achterkleinkind van groothertogin Charlotte van Luxemburg, de oma van de huidige groothertog Henri. Die had zijn hele gezin meegenomen, en ook zijn broers en zussen waren aanwezig.

Voorafgaand aan het huwelijk had prinses Alix, die met Guillaume in Brazilië, woont, afstand gedaan van haar theoretische aanspraken op de keizerstroon van Brazilië. Dit op verzoek van haar oom prins Luiz, een van de twee Braziliaanse troonpretendenten. Die vindt de Franse graaf van te lage adel als huwelijkspartner van een lid van het keizershuis, dat overigens in 1889 werd vervangen door een republiek.
Meer Luxemburg

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!