Mabel poseert voor mensenrechten

Vorsten

2014-09-25 20:34:00

NEW YORK – Prinses Mabel heeft zich in de kantlijn van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York opnieuw hard gemaakt voor mensenrechten. Ze liet zich donderdag fotograferen met in haar handen een bord met een politieke boodschap.

Mabel, die in de Amerikaanse stad was voor onder meer een conferentie over kindhuwelijken, ging op de foto in de zogeheten Free & Equal Photo Booth. “Mensenrechten zijn er voor iedereen, ongeacht wie je bent of van wie je houdt”, staat op het bord. De weduwe van prins Friso zette de foto op Twitter.

Ook retweette Mabel een vergelijkbare foto met VN-mensenrechtenadviseur Charles Radcliffe. Op deze foto houden de twee samen een bord vast met een tekst die oproept tot een einde aan homohaat. “Samen met de prachtige @MabelvanOranje voor liefde en gelijkheid!”, schreef Radcliffe bij de foto.

Bij de conferentie in New York nam Mabel maandag het woord. Zij deed dat in haar rol als oprichtster van Girls not Brides, een stichting die strijdt tegen kinderhuwelijken.


Meer Vorstenhuizen