Margarita ruziet met ex over verhaal Privé

Vorsten

2014-10-21 13:27:00

ROTTERDAM – De strijd tussen prinses Margarita en haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn lijkt weer extra te zijn opgelaaid. De prinses zou een interview hebben gegeven aan weekblad Privé, waarin ze onder meer inging op haar huwelijk met De Roy van Zuydewijn. Het interview is verkeerd gevallen bij haar ex, zo blijkt uit een brief die in bezit is van NRC Handelsblad.

Margarita, de dochter van prinses Irene en nicht van koning Willem-Alexander, zou in het interview hebben gezegd dat De Roy van Zuydewijn bijna in de schuldsanering was beland en dat zij een deel van zijn schulden heeft betaald. Haar voormalige echtgenoot kan zich niet herinneren dat zij zijn schulden heeft betaald en wil er bewijs van zien. Hij heeft zijn advocaat om opheldering laten vragen.

De advocaat van Margarita heeft laten weten dat De Roy van Zuydewijn geen enkel recht heeft op informatie van zijn ex-vrouw. De prinses zou volgens de raadsvrouw bovendien ‘geen interview’ hebben gegeven. Ze wil tegen NRC niet zeggen of Margarita wel met iemand van Privé heeft gesproken. De advocaat zegt dat Margarita overweegt een tuchtklacht in te dienen tegen de raadsman van De Roy van Zuydewijn vanwege ‘ongeoorloofde pressie’ in de verstuurde brief.

Alimentatiezaak

De Roy van Zuydewijn en de prinses voeren al jaren een strijd over de financiële situatie van Margarita. Zij moest na hun scheiding van de rechter maandelijks een alimentatie van 5500 euro betalen, maar dat werd later ingetrokken omdat ze niet voldoende financiële middelen had. Haar ex overweegt de alimentatiezaak te heropenen, schrijft de krant. Volgens hem heeft zijn voormalige echtgenote wel genoeg geld om hem te betalen.

Weekblad Privé heeft NRC laten weten dat er wel degelijk een gesprek is geweest met Margarita. Het interview is begin deze maand gepubliceerd.


Meer Vorstenhuizen