Margriet en Van Vollenhoven naar Sotsji

Vorsten

14-02-2014 16:04:00

DEN HAAG – Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven reizen volgende maand af naar Sotsji voor de Paralympische Winterspelen. Het echtpaar is aanwezig bij de officiële opening van het sportevenement op 7 maart en blijft tot en met 11 maart in de Russische stad om verschillende wedstrijden te bekijken. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.

Margriet en Van Vollenhoven wonen onder meer het alpineskiën voor mannen en vrouwen en het sledgehockey (ijshockey op een slee) bij. Ook reikt de prinses medailles uit en ontmoet zij paralympiërs.

De prinses bezoekt de Paralympische Winterspelen als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Haar echtgenoot is beschermheer van het Fonds Gehandicaptensport.

Het team dat Nederland in Sotsji vertegenwoordigt, bestaat uit zeven sporters: skiërs Anna Jochemsen, Kees-Jan van der Klooster en Bart Verbruggen en snowboarders Lisa Bunschoten, Merijn Koek, Bibian Mentel en Chris Vos. Chef de mission van het Nederlands Paralympisch team is André Cats.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel