Margriet leert meer over familieprogramma

Vorsten

10-07-2014 16:41:00

ACCRA – Prinses Margriet heeft donderdag op de slotdag van haar 3-daagse werkbezoek aan Ghana onder meer kennisgemaakt met het familieprogramma van SOS-Kinderdorpen. Zij leerde over dit zogenoemde ‘familiy strengthening’ project buiten het eerder al bezochte SOS-Kinderdorp Telma.

De prinses is in het West-Afrikaanse land als beschermvrouw van SOS-Kinderdorpen. Ze wordt vergezeld door de Volendamse zanger Jan Smit, die ambassadeur is van de organisatie. Smit heeft de laatste dagen al een paar keer enthousiast ‘selfies’ op Twitter gezet van het bijzondere werkbezoek.

Prinses Margriet kreeg te zien dat kwetsbare families volgens een op maat gesneden ontwikkelingsplan worden begeleid op gebieden als scholing voor de kinderen en het aanleren van vaardigheden zodat vrouwen terecht kunnen op de arbeidsmarkt. Verder krijgen ze voorlichting over gezonde voeding, medische zorg, hygiëne, seks en dergelijke. Doel is gezinnen sterker en zelfredzamer te maken en daarbij de lokale gemeenschap te betrekken. Kinderen kunnen immers het beste opgroeien bij hun biologische ouders.

Margriet ontmoette onder andere een vrouw die via het programma is begeleid bij het opzetten van een eigen bakkerij, en ze zag een waterproject waardoor vrouwen nu gezuiverd (was)water kunnen verkopen. Hun kinderen gaan ondertussen naar school.

Meer Vorstenhuizen