Margriet viert feest paralympische sport

Vorsten

2014-10-04 13:19:00

BERLIJN – Prinses Margriet is zaterdagavond in Berlijn een van de eregasten bij het verjaardagsdiner van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Dat bestaat dit jaar 25 jaar en houdt dit weekeinde in de Duitse hoofdstad een feestcongres, met meer dan 300 deelnemers.

Prinses Margriet is sinds 2005 lid van het erebestuur van het Paralympisch Comité. Tijdens het galadiner wordt teruggeblikt op de successen van de paralymische sport.

”Het is toepasselijk dat uitgerekend hier het congres plaatsvindt”, aldus Sir Philip Craven vrijdag in zijn openingsrede van het congres. De IPC is in Düsseldorf opgericht, het bureau van de IPC is in Bonn en het was een Duitser die een belangrijk aandeel had in de Stoke Mandeville spelen, de voorloper van de Paralympische Spelen, zo memoreerde hij.

Craven gaf een overzicht van de enorme vooruitgang die de spelen in de afgelopen 25 jaar hebben gemaakt, en hij noemde de ‘comeback’-overwinning van Oranjetennisser Esther Vergeer bij de spelen in Peking in 2008 een van de sportieve hoogtepunten uit die kwart eeuw.


Meer Vorstenhuizen