Marokkaanse koning in Saoedi-Arabië

Vorsten

2014-07-22 13:22:00

JEDDAH – Koning Mohammed VI van Marokko en zijn broer prins Moulay Rachid zijn in Saoedi-Arabië voor het volbrengen van de zogenoemde kleine bedevaart, of oemrah, en voor besprekingen met de Saoedische koning Abdullah en leden van de Saoedische koninklijke familie onder wie kroonprins Salman.

De koning werd in de grote moskee van Mekka gefotografeerd bij het lopen rond de Ka’aba. De moskee was voor de koninklijke pelgrimage niet afgesloten, maar wel liepen er extra beveiligers rond de koning, prins Moulay Rachid en hun beider neef prins Moulay Ismael.

Oemrah wordt wel vaker ondernomen aan het einde van de vastenmaand Ramadan, maar Mohammed had een week geleden al willen gaan. Hij besloot echter thuis te blijven nadat in de wijk Bourgogne in Casablanca drie gebouwen instortten, waardoor 23 mensen om het leven kwamen en 55 mensen gewond raakten. De koning bezocht de gewonden in het ziekenhuis en zegde hen hulp toe.

Betrekkingen

Het Saoedische hof maakte bekend dat Mohammed na aankomst in Jeddah was ontvangen door koning Abdullah en dat beide vorsten behalve over de wederzijdse betrekkingen ook hadden gesproken over de situatie in Gaza, en de toestand in Irak en Syrië.

Koning Mohammed heeft regelmatig ontmoetingen met zijn Saoedische collega, die een buitenverblijf heeft in Bouskoura in Marokko. Daar troffen ze elkaar in mei nog, berichtten Marokkaanse media.


Meer Vorstenhuizen