Maurits en Marilène bij jubileum Vondelpark

Vorsten

15-06-2014 14:00:00

AMSTERDAM – Prins Maurits en prinses Marilène hebben zondag in rijtuigen door het Vondelpark gereden. Dat park bestaat 150 jaar en dat werd dit weekend groots gevierd in Amsterdam.

Speciaal voor die gelegenheid is een beeldententoonstelling geopend in het park. De beelden zijn ontworpen door jongeren en uitgevoerd door professionele kunstenaars, zo vertelde een woordvoerster van Stichting Hart voor het Vondelpark. ”We willen over 100 jaar nog steeds een mooi park hebben. Daar hebben we de jongeren voor nodig.”

Het gezelschap kreeg bovendien een rondleiding door het rosarium in het park. Prins Maurits is beschermheer van de stichting en loopt zelf vaak hard in het park. Hij bood een ‘burgemeestersbank’ aan Eberhard van der Laan aan.

Historie

Van der Laan haalde in een jubileumspeech de rijke historie van het park aan. ”Anno 2014 heeft het park in vele opzichten dezelfde functie in het dagelijks leven van de Amsterdammer als 150 jaar geleden: een plek waar men kan ontsnappen aan de drukte van de stad”, zei de burgemeester.

Het grote festival dat in het park wordt gehouden om de verjaardag te vieren, trok zaterdag al zo’n 50.000 bezoekers.

Meer Vorstenhuizen