Máxima bezoekt armste wijk van Bogota

Vorsten

05-03-2014 02:03:00

BOGOTA – Koningin Máxima sluit woensdag haar werkbezoek aan Colombia af met een excursie naar een van de armste en slechtste wijken van Bogota. Ze bezoekt daar onder meer een kinderdagverblijf.

Dankzij de kinderopvang krijgen vrouwen in de wijk Ciudad de Bolivar de mogelijkheid om te werken. Ook krijgen moeders onderwijs in financiën in de wijk. Máxima, die Colombia bezoekt als speciale VN-gezant, praat met een aantal moeders over hun financiële reilen en zeilen en het belang van het financieel onderwijs.

In de middag houdt de koningin een toespraak bij de lancering van de Colombiaanse Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering. In Colombia heeft bijna 40 procent van de bevolking geen of slecht toegang tot banken, verzekeringen, spaarmogelijkheden en krediet. Voor de ontwikkeling van het land is het belangrijk dat dit verandert.

Vanuit Bogota vertrekt de koningin woensdag aan het einde van de middag naar Peru. Ze blijft daar tot vrijdag en wordt onder meer ontvangen door president Ollanta Humala.

Meer Vorstenhuizen