Máxima krijgt Tanzaniaanse wijn bij diner

Vorsten

2013-12-11 20:23:00

DAR ES SALAAM – President Jakaya Mrisho Kikwete wist dat zijn speech voorafgaand aan het diner dat hij koningin Máxima woensdagavond in het State House in Dar es Salaam aanbood, te lang duurde. “Daar hebben alle politici last van. Steeds weer bedenken ze een nieuw punt”, zei hij lachend tot de koningin.

Het gezelschap zat toch al met rammelende magen aan tafel want het voor half acht geplande diner was om tien over negen nog niet begonnen. Behalve Kikwete, die net was teruggekeerd uit Zuid-Afrika, hield daarna ook Máxima nog een toespraak alvorens de Tanzaniaanse ceremoniemeester kon zeggen “laat het eten maar komen.”

Het eerste gerecht, een garnalencocktail, stond al die tijd al klaar op tafel in de door de airconditioning op vriestemperatuur gebrachte zaal. Het menu, waarop een giraffe – het symbool van Tanzania – stond afgebeeld, omvatte verder onder meer pompoensoep, vis, rundvlees en kip, rijst, aardappelen en gekookte groene bananen. Als toetje kregen de genodigden fruitsalade met ijs.

De wijn kwam van de wijngaarden van centraal Tanzania. De toost aan het begin van het diner was overigens met water.


Meer Vorstenhuizen